Zoek in 125 advertenties

Advertenties / Rubriek Zakelijke transacties: Vastgoed

Aangeboden: T.k. winkelruimte in centr. Noord-Scharwoude (nr. 64414)


Foto's

Beschrijving

OMSCHRIJVING
Te koop aangeboden bij Van Alkemare Horecamakelaardij: ca. 354 m2 winkelruimte (tevens geschikt voor horeca) met garagebox en bedrijfswoning gelegen in het centrum van Noord-Scharwoude aan de gezellige Dorpsstraat. Het object is ook geschikt voor herontwikkeling naar woningen of een combinatie wonen en werken.

ONROEREND GOED
Het pand is gelegen aan Dorpsstraat 549 en 551. Nummer 551 was tot 1995 in gebruik als woning met aangrenzend een werkplaats en etalage. Het voormalig woonhuis dateert uit 1800 en in die tijd werd het pand door een smederij in gebruik genomen. Later heeft er ook nog een fietsenmakerij gezeten. Om het pand weer als woonruimte in gebruik te nemen is renovatie wel nodig.

Het bedrijfsgedeelte op huisnummer 549 is gebouwd in de jaren zeventig, dit betreft een moderne en ruime winkelruimte op de begane grond en 1e etage.

Huidige eigenaars hebben in 1995 het pand in gebruik genomen als interieurzaak. De winkelgevel is ca. 30 meter lang met in totaal 10 etalages. De werkplaats is destijds verbouwd tot een tuinkamer en vormt een fraaie verbinding tussen het oude en nieuwe gedeelte. De vloer is voorzien van oude klinkers en het pand heeft twee openslaande deuren op het westen gelegen.

INDELING PAND
Onderstaand een plattegrond met de indeling van het pand, waarbij in blauw gearceerd de winkelruimte met huisnummer 549. Het voormalig woonhuis van huisnummer 551 is in rood en paars gearceerd, waarbij het paarse gedeelte de tuinkamer betreft. De garageboxen staan niet op deze indeling vermeld.

REALISATIE APPARTEMENTEN
Huidige eigenaar heeft onderzoek gedaan naar het realiseren van 5 appartementen. 

LOCATIE
Het pand staat midden in het centrum van het dorp. Dit centrum heeft diverse winkels en horeca gelegenheden. Het pand is voorzien van twee ingangen doordat het zich tussen twee winkelstraten bevindt namelijk aan de ene zijde de Dorpsstraat en aan de andere zijde de Voorburggracht. De voorburggracht is de doorgaande weg, dit betreft een geasfalteerde weg. Aan deze kant van het pand kan de bevoorrading plaatsvinden. De naam gracht geeft al aan dat in vroegere tijden (tot 1970) deze straat een gracht is geweest waarover de agrariërs hun producten vervoerden naar de bekende Broekerveiling.  Het is goed bereikbaar met de auto als met het openbaar vervoer, er is een bushalte aanwezig op enkele minuten loopafstand.

 

VOORZIENINGEN
De winkelruimte is onder andere voorzien van:
- CV installatie met radiatoren
- Pantry
- Toilet
- Plafond met verlichtingsarmaturen
- Gedeeltelijk dubbel glas.

BESTEMMING & GEBRUIKSMOGELIJKHEDEN
Het geldende bestemmingsplan is “Bestemmingsplan Noord- en Zuid-Scharwoude. Voor het object geldt de bestemming gemengd. De voor “gemengd” aangewezen ronden zijn bestemd voor; maatschappelijke voorzieningen, dienstverlening en detailhandel (ondergeschikte horeca is toegestaan tot maximaal 15% van het totaal vloeroppervlak, bijvoorbeeld een coffeecorner). Er zijn in het verleden meerdere gesprekken geweest met de gemeente, waar meer opties voor horeca en herontwikkeling zijn besproken. Op basis van deze gesprekken verwacht verkoper/verhuurder meer mogelijkheden dan hetgeen omschreven in de huidige bestemming. Hiervoor dient echter wel het reguliere vergunningstraject doorlopen te worden. Wij verwijzen u naar de gemeente voor meer overleg over de mogelijkheden en procedures.

DETAILS
• Vraagprijs onroerend goed: € 349.000,- K.K.
• Overname: in overleg, per direct mogelijk 
• Bedrijfsoppervlakte: ca. 354 m2 in totaal, ca. 242 m2 bg, ca. 32 m2 garagebox en ca. 90 m2 1e etage.
• Brochure te downloaden via onze website

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende bezichtiging van deze locatie kunt u contact opnemen met ons kantoor.

 

4-1-2018 15:31:57
368 Keer
Van Alkemare Makelaardij
€ 349.000,00
Reageer via 0226-343220