Misset Markt: dé horecamarktplaats van zakelijk Nederland

Van food tot vastgoed, van biertap tot promotiemateriaal: je vindt het of verkoopt het via Misset Markt. Plaats zelf jouw advertentie en bereik duizenden ondernemers en managers in de horeca. Ben je abonnee van Misset Horeca? Dan profiteer je van 2 gratis plaatsingen per jaar.

Zoek in 16 advertenties

Advertenties / Rubriek Zakelijke transacties: Buitenland

Aangeboden: Charmant instapklaar hotel/restaurant in veilig No (nr. 70082)


Foto's

Beschrijving

Dit instapklare hotel/restaurant ligt centraal gesitueerd nabij het grootste skigebied van Noorwegen (Trysilfjellet). Ook de skigebieden van Stöten en Sälenfjället liggen op korte afstand. In de winter zijn er tal van winter activiteiten in de regio, zoals alpine skiën, langlaufen (recht voor de deur liggen tientallen kilometers aan loipes), sneeuwscooter safari’s, hondensledetochten, arresledetochten, etc. Ook in de zomer wordt het gebied goed bezocht voor activiteiten als wandelen en hiking, fietsen, mountainbiken, golf, vissen, rafting etc. In de regio is tevens een fietsarena gebouwd (mountainbiking) en ook kan de lift genomen worden om met de mountainbike af te dalen.

Noorwegen is een fijn, veilig en relaxt land om in te wonen. Zorg en onderwijs zijn gratis voor haar inwoners (relatief kleine eigen bijdrage) en staan op een hoog niveau. Ook ten tijde van de Corona crisis heeft Noorwegen bewezen op adequate wijze zorg te dragen voor haar inwoners: zo zijn er al vroegtijdig beperkende maatregelen ingevoerd en worden ondernemers op diverse wijzen financieel ondersteund. Het gevolg is een laag aantal besmettingen en zeer weinig personen die zijn overleden aan Corona. 
Er is nog veel rust, frisse lucht en heel veel ruimte. Dat ontdekken steeds meer mensen! Het dorpje waar het hotel is gevestigd is landelijk en rustig gelegen aan rijksweg 25 (Elverum-Trysil-Zweden). Hier vindt men kinderopvang, een lagere school, buurthuis en een buurtsupermarkt met postagentschap. Er is een schoolbusverbinding met Trysil, waar zich meer lagere- en middelbare scholen bevinden. Ook vindt men daar allerlei andere voorzieningen, zoals restaurants, garagebedrijven, benzinestations, een huisartsenpost/ziekenhuis, winkelcentra, diverse supermarkten, een zwembad, een bioscoop en meer. Op 20 minuten afstand gelegen is eind 2019 een vliegveld geopend (Scandinavians Mountains). Het biedt momenteel vluchten naar Zweden, Denemarken en het Verenigd Koninrkijk. Op termijn is het de bedoeling het aantal vluchten uit te breiden naar andere delen van Europa.

Het gebouw beslaat ca. 1.300 m2 aan commerciële ruimtes, verdeelt over 3 verdiepingen: in het basement bevinden zich de stookruimte, wasserij, technische ruimte en diverse opslagruimtes alsmede de skiberging en droogruimte voor gasten. Op de begane grond bevinden zich 2 tweepersoons gastenkamers, receptie, restaurant (56 zitplaatsen) + terras, bar/lounge, de keuken alsmede een tweetal privé appartementen. Op de eerste verdieping bevinden zich nog eens 17 gastenkamers (4 x eenpersoons, 1x driepersoons en 12x tweepersoons), de linnenkamer en een opslagruimte. Ook is er nog een zolderverdieping waar zich de luchtbehandelingsinstallatie bevindt. Deze zolderverdieping kan eventueel gebruikt worden indien er uitbreidingsplannen zijn.
De keuken is zeer ruim bemeten en goed geoutilleerd. Er is voldoende koel- en vriescapaciteit.
Aan de voorzijde van het gebouw ligt een privé appartement bestaande uit een grote slaapkamer, woonkamer, doucheruimte en een woonkeuken. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een tweede privé appartement, bestaande uit een zeer grote slaapkamer met vaste kasten wand, een ruime woon/eetkamer, doucheruimte en kantoor. Dit appartement ligt direct aan de bedrijfskeuken, waarvan privé ook gebruik gemaakt wordt.
Het totale grondoppervlak bedraagt ca. 2.900 m2.

Het gebouw is zeer goed onderhouden op basis van planmatig onderhoud door de jaren heen. Daarnaast zijn er ook planmatig investeringen gepleegd, waaronder geheel nieuwe dakbedekking (ca. 600m2 onder 25 jaar garantie), grotendeels nieuwe Argon gas gevulde dubbele beglazing met nieuwe kozijnen (10 jaar garantie), digitaal TV systeem, nieuwe bar inrichting, veel keukenapparatuur (ovens, friteuses, RVS), bedden en nog veel meer. In 2019 is ook nog de stoffering in het gehele pand vervangen. Een compleet overzicht is voorhanden.

Het bedrijf kent veel terugkerende gasten zowel in hotel als restaurant. Er zijn een tweetal overeenkomsten met Nederlandse touroperators en 1 overeenkomst met een Engels reisbureau. Deze dragen zorg voor een deel van de gasten, zowel in de winter als in de zomer. Ook is er nog een derde overeenkomst met een Nederlandse touroperator in voorbereiding. Het hotel en restaurant kunnen daarom het gehele jaar geopend zijn. De wijze van bedrijfsvoering in combinatie met de mate van onderhoud en het investeringsniveau maken dit bedrijf tot een instap klaar hotel/restaurant!

Na 15 jaar met veel plezier gewerkt te hebben op deze locatie hebben de eigenaren in december 2019 definitief besloten om in 2020 een poging te wagen een volgende stap te zetten en het huidige bedrijf te verkopen. Het doel is om een eventuele verkoop uiterlijk per oktober 2020 plaats te laten vinden, al kan een andere datum in overleg ook plaatsvinden. Onderwerp van verkoop zijn het gebouw, de grond, het bedrijf, de bedrijfsinventaris, de bedrijfsnaam en website.
 

De prijs bedraagt NOK 7.350.000,-, wat overeenkomt met ca. € 675.000,-
Let op: de koers van de Noorse kroon bevindt zich momenteel op een dieptepunt, wat het extra voordeling kan maken nu te kopen! De prijs in euro’s is vergeleken met 3 maanden geleden 12% lager! Andersom kan dit betekenen dat de prijs in euro’s ook weer kan gaan stijgen op termijn.

Verkoopprocedure:
Algemene informatie is per e-mail verkrijgbaar; financiële en statistische informatie na screening. Verkoop vindt plaats in Noorwegen naar Noors recht.
Indien externe financiering benodigd is: Noorse banken financieren maximaal 60-65% van de taxatiewaarde van het pand. 
Voor personen met malafide bedoelingen heeft het geen zin te reageren op deze advertentie.

 

23-5-2020 09:42:34
185 keer
Kjolen
€ 675.000,00